Vučić u Padinskoj Skeli: "Kurti neće dobiti priznanje" VIDEO/FOTO

Srpska napredna stranka u Kikindi održala je predizborni skup, na kojem je govorio Aleksandar Vučić, a veliki broj građana već se okupio da ga sačeka.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2022.

14:52

Vučić u Padinskoj Skeli:
Foto: SNS

Nakon skupa u Kikindi, predsednik SNS razgovaraće sa građanima Opova i Padinske Skele.

Vučić se zahvalio građanima koji su se okupili u velikom broju.

"Mislim da su vremena mnogo ozbljnija od toga da samo uzvikujemo parole pobedničke ili bilo kakve druge. Doša sam da vam kažem šta nas čeka u narednom periodu i da vas zamolim za glasove. Situacija u svetu biće sve komplikovanija iz dana u dan, umesto da bude lakša, danas mogu da vam kažem da će sukobi biti sve žešći u celoj Evropi i u celom svetu. To za nas predstavlja veliki teret, muka i poteškoća", rekao je on

Mnogi jači od nas teško će se izboriri sa problemima, kao i da će svi tražiti krivce u nama, dodao je Vučić.

"Uz sve to, gde će neki tražiti krivca i u nama malima. valjda zato što nismo doboljno daleko pljunuli kao veliki, pa bi hteli da nas kazne, ima i onih iz regiona koji bi da uvuku Srbiju u sukobe. Svakodnevni napadi na srpsku crkvu, na državu, sa željom da nas isprovociraju, da mi učinimo nešto čime bismo im potvrdili tvrdnje i prouzrokovali sukobe. Srbija je dovoljno mudra i pametna. Oni znaju to, zato nas i napadaju", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će već sutra na sednici na nacionalnu bezbednost razgovarati o svim efektima rata u Ukrajini, preduzeti sve mere da se obezbede naftni derivati.

"Očekujte svašta, danas je Vlada Crne Gore, zabranila glasanje u Beranama, Sutomoru, Nikšiću za naše izbore. Kurtijeva vlada je tražila priznanje (tzv.) Kosova, kako bi odobrili glasanje. Ja mislim da vi dobro znate kakav će odgovor da dobiju od nas. Dobiće odgovor odgovornih i ozbiljnih ljudi, ali će naš odgovor ovoga puta biti sa dalekosežnim posledicama. Ono što su mnogi mislili da je moguće najgorim lažima da satru Srbiju, a samo su čekali priliku da im se ukaže, čekali su rusko-ukrajinski sukob da bi blatili Srbiju. Srbija je danas dovoljno pametna, uveren sam da ćemo umeti da sačuvamo mir i slobodu za naše ljude. Da ćemo pameću i snagom da osiguramo sve ono što u prošlosti nismo umeli. Sutra će dobiti odgovor odgovornih i ozbiljnih ljudi, ali odgovor sa dalekosežnim posledicama", dodao je on.

Govoreći o investicijama u Kikindi, Vučić je rekao da će se izgraditi bza saobraćajnice, 175 kilometara brze saobraćajnice, kao i rekonstrukciju brojnih puteva, zamenu vodovodnih cevi. Predsednik je najavio i veliko ulaganje u rekonstrukciju bolnice u Kikindi.

"Ovo je jako važno za ceo severni Banat, kao i deo srednjeg Banata. To je od ključnog značaja za Kikindu, put prema Rumi i spajanje sa drugim delovima Srbije. Obnovićemo put Kikinda – Mokrin, ulagaćemo u fabriku vode, to je sve već pripremljeno, kao i za cevi da biste imali mogućnost da pijete pijaću vodu. Gradimo stadion u koji stane 12.000 ljudi, da Kikinda bude centar zbivanja", rekao je Vučić i dodao da će to biti jedan veliki razvojni projekat za ceo severni Banat.

"Važno je da se iz svega ovoga mi izvučemo, da nas jednom nesreća preskoči, ne isključujem mnogo veće sukobe od sukoba dveju zemalja. Mnogo smo dece izgubili u svim ratovima", rekao je Vučić.
Vučić je istakao da nije vreme za igru i da izbori nisu igra, kao i da država nije igračka.

"Rado bih i ja kao Milenko i Miloš povisio ton, ali mene malo veće brige more od njih dvojice, i dobro je dok je tako. Mi nešto stariji moramo da gledamo i šta dolazi iza trećeg aprila. Važno je da se iz svega ovoga mi izvučemo, da jednom nas preskoči sva ta nesreća koja je svet zadesila, a verujte mnogo je veća i teža nego što se nama to čini. Moramo da damo sve od sebe da održimo mir i stabilnost. Samo vas molim da razumete svu komplikovanost svega što se oko nas zbiva, i da razumete da je odgovornost ključna reč za našu sadašnjost i našu budućnost. Drago mi je što ovde danas vidim i mlađe ljude, važno je da danas ljudi razumeju da je odgovornost iznad svega. Penzionerima uvek hvala jer oni su uvek razumeli svoju državu i bili uz nju, ali hvala svim mladim ljudima jer oni moraju da razumeju da imamo samo jednu otadžbinu", rekao je on.

"Kada je Srbija u opasnosti, naša sveta dužnost je da čuvamo svoju Srbiju i da brinemo samo o njoj, a ne da se obračunavamo sa svojim političkim protivnicima, i u tome je razlika između nas i njih", dodao je on.

Istakao da Srbija ne treba da uđe u NATO, već da sama čuva svoju zemlju i svoje nebo.

"Naša je obaveza da praštamo, ali takođe i da ne zaboravimo jedanaestomesešnu Bojanu, kao ni Milicu koje su ubijene. Bićemo mnogo jači nego onda, kada su nas neodgovorni, bahati i osioni bombardovali i sprovodili agresiju protiv naše zemlje", rekao je on.

"Srbija mora da se razvija. Može nekada da se dogodi da zakasnimo po određenim pitanjima, ali kada kažemo da nešto počinjemo, znate da će to da se dogodi. Neki su 20 godina obećavali, pa ništa uradili nisu", rekao je on.

Vučić se zahvalio na ogromnoj podršci i pozvao sve građane da 3. aprila izađu na izbore i da pobedi Srbija, da pobedi odgovornost i da se držimo zajedno, jer zajedno možemo sve.
Foto: SNS
Milenko Jovanov, član predsedništva SNS rekao je da je Banat danas došao da kaže da hoće Vučića.

"Pokazali smo da znamo da se izborimo kada je to potrebno, i da umemo da se borimo i da stradamo, ali sada je vreme da se sačuvamo. Sada treba da pobeđujemo u putevima, u obnovama škola, to su pobede koje su potrebne ovoj generaciji", rekao je on.

"Naša dela stoje iza nas. Moramo da sačuvamo mir i stabilnost, to je uslov razvoja naše zemlje", rekao je on.

On je izrazio veliku zahvalnost Vučiću za sve što je uradio za Srbiju.

Doktorke Marije Zdravković, na listi SNS, rekla je da je veoma srećna što je danas u Kikindi, prvi put u životu.

"Srce mi je puno kad vidim ovoliko pozitivnih ljudi, omladine, koja je došla da podrži politiku koja je u prethodnih 10 godina pokazala da Srbija više nije niti će ikada više biti ista Srbija, ona koja je bila na kolenima i dobijala direktive iz inostranstva. Ideja Vučića donela nam je desetine hiljada puteva u Srbiji, nova zaposlenja, mogućnost da se stiču znanja i da omladina ostaje u svojoj državi, gde pripada. Ne moramo više da šaljemo ljude u inostranstvo da se leče, a najbitnije od svega, naša omladina u struci dobila je priliku da radi u svojoj zemlji i stečeno znanje upotrebi u korist svih nas", rekla je ona.

Miloš Vučević je rekao da su u u Srbiji sudbonosni i odlučujući, to često čujemo, ali ovi koji su pred nama to zaista jesu.

"Nikad teži, nikad složeniji, zbog svega onoga što se dešava u svetu i Evropi, a Srbija nije izolovano ostrvo i mora da razume šta se dešava. Zato nama treba siguran put za naš srpski brod, da izdržimo sve one talase, da uplovimo u mirne vode, da se ne nasučemo. Kome poveravamo svoju decu i decu naše dece, kada tako postavimo pitanje, verujem da izbor nije težak i da svi znamo koga želimo za domaćina naše kuće. Pobeda se ne podrazumeva, pobeda se zaslužuje i osvaja, zaslužuje radom, odricanjem", rekao je Vučević.

Nakon skupa u Kikindi, predsednik SNS Vučić razgovaraće sa građanima Opova i Padinske Skele, saopšteno je iz te stranke.

Opovo dočekalo predsednika: Vučić najavio nova ulaganja

Foto: SNS
Predsednik se na početku obraćanja zahvalio građanima koji su ga dočekali, a zatim najavio nova ulaganja.

"U Sakulama ćemo da rekonstruišemo osnovnu školu, ima više od 200 đaka, kao i višenamsnku sportsku salu, iako to košta malo više", poručio je Vučić građanima Opova.

"Nezadovoljan sam da ova linija ide na svakih 80,90 minuta, ja vam sada dajem svoju reč da će ta linija ići na svakih 40 minuta", rekao je predsednik.

Vučić se osvnruo na tešku situaciju u zemlji i svetu zbog ukrajinskog rata, govoreći da moramo da mislimo na Srbiju.

"Situacija u kojoj se nalazimo je prilično teška, a mi nismo ni krivi ni dužni zbog toga. Mi samo želi da sačuvamo mir. Kad se veliki tuku mali stradaju. Zato je za nas jako važno da sačuvamo zemlju i ljude. Mi smo bezbroj puta plaćali cenu za najviše ideale, sada je vreme da brinemo o sebi i svojim interesima", naglasio je Vučić.

"Mnogi kao da ne žele da nas puste da se sklonimo i da nikome ne smetamo. Zato ćete da vidite sve žešće napade koji dolaze i iz Podgorice, Prištine, Zagreba... NJima Srbija nikada nije dovoljno mala i oni će pokušati da ovu situaciju iskoriste tako da Srbija bude kriva za nešto. Pokušavaju samo da nas izazovu da pomislimo "vreme je da sa njima na drugačiji način razgovaramo". Ne, mi moramo da razmišljamo o budućnosti, ne smemo da im dopustimo da nas uvuku u to svoje blato - rekao je Vučić.

Kako navodi, danas nije vreme za velike govore, za viku i buku.

"Mi moramo da brinemo o budućnosti Srbije, neko mora da vodi računa o tome, nekome Srbija mora da bude važnija i od lične sujete i od svega drugog. Zato mi možemo da odgovaramo samo svojom odgovornošću i ozbiljnošću", navodi Vučić.

Kako kaže, Ruzvelt je jednom rekao da uspeh pripada samo onima koji su u ringu i koji se bore.
Foto: SNS
Vučić se ponovo dotakao histerije koju plasiraju politički protivnici, navodeći da je cilj SNS-a da budu mirni, ozbiljni, i da je budućnost u deci za koju će se boriti.

"Je l’ vi mislite da kada Kurti ili Milo govore loše o srpskoj crkvi, o meni, vama, mislite li da se plašim, da ne smem da im odgovorim? Ne, samo kažem sebi izbroj do deset, izboj do hiljadu. Bolje je da prećutimo, da nas ne uvlače u njihovo blato! Pre samo sedam godina, svi u regionu, od Sarajeva, Titrane, Skoplja, Podgorice, bili su kao mi, a danas smo po svemu, po svim parametrima ubedljivo prvi na Balkanu", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je pozvao još jednom građane da izađu na izbore i glasaju po svojoj savesti.

"Izbori nisu igra, Srbija nije igračka, neka pobedi mir i stabilnost. Hvala vam dragi prijatelji, beskrajno vas volim. Živela Srbija", zaključio je Vučić.
Foto: SNS

Padinska Skela dočekala Vučića

Foto: SNS
Veliki broj meštana Padinske Skele okupio se kako bi pružio podršku Vučiću u borbi za još jedan predsednički mandat.

Na samomo početku obraćanja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se svim okupljenim građanima, i najavio nova ulaganja.

"Od rešavanja nekih stvari u kojima nismo uvek bili dovoljno vešti i vredni, nekoliko stvari smo uradili, ali mora još. Uradili smo veliki Dom zdravlja, odradićemo i u Krnjači veliki Dom zdravlja. Za nas je važno da napravimo sportski centar sa bazenima. Konačno kreće da se radi kanalizaciona mreža", rekao je Vučić.

Kako je dodao, građani treba da slušaju one koje znaju, i koji grade, a ne one koji mole da im se da glas na izborima.

"Oni misle da su iznad nas, a niti su završili škole, niti su vredniji, možda lepše misle o njima, ali to govori o vama i nama. To znači da smo skromniji. Na nama je da pomognemo ljudima koji nisu rešili svoje probleme, kojih godinama ima dosta i mnogo".
Foto: SNS
"Oni misle da su iznad nas, a niti su završili škole, niti su vredniji, možda lepše misle o njima, ali to govori o vama i nama. To znači da smo skromniji. Na nama je da pomognemo ljudima koji nisu rešili svoje probleme, kojih godinama ima dosta i mnogo".

Vučić je istakao da ljudima ne obećava ništa što ne može da uradi, i obećao da će u vreme izborne tišine primiti delegaciju ljudi koji imaju probleme sa legalizacijom objekata.

"Sada pozivam, da prvog ili drugog aprila, dobiju poziv da dođu do mene. Milion stvari tu ima da se uradi, ali moramo da obezbedimo ljudima da žive normalno. Neću da izlazim sa tim čim se izbori završe. Uvek su komplikovali proces legaloizacije, samo zato što je uvek neko očekivao da je on taj koji je milosrdni anđeo, koji će to da završi, i da stavi pare u svoj džep", istakao je predsednik.

Kako je dodao, o političkim protivnicima neće govoriti.

"Smešni su, a ja sam izgradio više auto - puteva, škola, muzeja i pozorišta, nego što vi umete da nacrtate. Natavite da vređate, mi vas nećemo. Mi ćemo da brinemo o vama, o vašoj deci".

Dotakao se i pitanja KiM, ističući da je situacija teška, ali da Srbija nikada neće priznati KiM.
Foto: SNS
"Imamo tešku situaciju na KiM. Imamo Kurtija koji kaže da ako srbi žele da učestvuju na izborima Srbija mora da uputi notu Kosovu, što bi značilo priznanje. Dobiće Kurti odgovor sutra, ali to priznanje neće dobiti. Mi moramo da sačuvamo naše ljude na Kosovu i Metohiji, da nam se više nikada ne dogodi nijedna oluja", rekao je Vučić.

Kako kaže, ljudi 3. aprila treba da biraju one koji grade, a ne one koji bi da ruše.

Vučić se obratio mladima, rekavši im da budu oprezni.
Pozvao je sve građane da 3. aprila izađu na izbore.

Istakao je da je njihov cilj da prosečna plata bude 1.000 evra, a penzija 500 evra.

"Želim da vam se zahvalim. Hvala svim divnim ljudima. Monogo vam hvala. Hvala na svemu. Vama i vašim porodicama želim sve najbolje. I da pobedimo 3. aprila, da sačuvamo mir i stabinost. Neka živi Padinska Skela, hvala vam još jednom", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: