Dinkić: Preregistracije neće biti

Ministar finansija Mlađan Dinkić ostaje pri stavu da preregistracije vozila sa crnogorskim registarskim tablicama neće biti.

Izvor: B92

Utorak, 20.06.2006.

14:50

Default images

Dinkić je objasnio da bi, u suprotnom, to bio šamar za sve one koji su uredno plaćali poreze i carine kada su uvozili svoje automobile. Zbog toga, sva vozila sa crnogorskim tablicama u Srbiji biće tretirana kao strana, a njihovim vlasnicima se pružaju dve mogućnosti, u zavisnosti od toga da li imaju euro 3 motor, kaže Dinkić. Inače, ima oko 50.000 takvih slučajeva.

"Ako imaju ekološki motor, mogu da plate carinu i PDV i registruju na beogradske, odnosno domaće tablice. Oni koji imaju automobile čiji uvoz nije dozvoljen i nemaju 'euro 3' standard, imaju opciju da ga prodaju negde u zemljama gde se oni  koriste. Ako bismo dozvolili preregistraciju, to bi značilo da su svi oni koji su plaćali carine i poreze na te automobile bili budale. To bi bilo neozbiljno", kaže Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: