Udruženje vlasnika automobila iz CG

Vlasnici automobila registrovanih u Crnoj Gori odlučili da osnuju udruženje za zaštitu svojih prava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.06.2006.

15:54

Default images

Oni najavljuju da će organizovati i protest u Beogradu pošto je Ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom saopštilo da neće biti preregistracije i da će njihova vozila u Srbiji biti tretirana kao strana.

Aleksandar Milinovski je vlasnik automobila koji je kupio u Beranama. S bratom je odlučio da osnuje udruženje koje bi trebalo da okupi 50.000 vlasnika automobila s crnogorskim tablicama u Srbiji.

Ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom odlučno je da ne dozvoli posebne uslove za preregistraciju polovnjaka s crnogorskim tablicama. Zamenik ministra Vlatko Sekulović smatra da bi time bila prevarena ogromna većina građana koja je poštovala propise i uvozila skupe automobile sa euro 3 standardom, za razliku od manjine koja je pokušala da iskoristi nerazjašnjen odnos Srbije i CG. "Oni su sada žrtve onog što su bili njihovi postupci. Registrovali su automobil na tuđe ime, pa uzimali fiktivna ovlaćenja od fiktivnih vlasnika u CG. To je bio mehanizam kojim su zaobilazili određene zakone", kaže Sekulović.

Tokom devedesetih, država je u tri navrata dozvoljavala preregistracije automobila, najpre onih iz Istočne Slavonije, a zatim i vozila iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Visoke carine  i ograničenja u godištu polovnih automobila uvek su pravdana zaštitom Zastavine proizvodnje, a u poslednje vreme i potrebom zaštite životne sredine od izduvnih gasova starih motora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: