Gambol 3000 u Beogradu

Drumski reli u kojem učestvuju pripadnici svetskog džet seta, zaustavio se ispred Skupštine Beograda, dočekale ga hiljade ljudi.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 02.05.2006.

10:31

Default images

Beograd je posle Londona, Pariza, Beča i Budimpešte jedna od stanica ulične automobilske trke Gambol 3000, u kojoj su vozači muzičke, filmske i televizijske zvezde, a automobili vrede milione dolara. Autoputem Horgoš – Beograd tutnji "konjica" kakvu Srbija još nije videla. Na čelu će biti Bugati Vejron, Ferari Enco, Lamborgini Mursielago, a za njima još 120 najbržih i najskupljih automobila sveta.

U javnosti je bilo spekulacija da će u reliju učestvovati Brus Vilis, ali se on u Beogradu nije pojavio. Doduše, Vilis i nije bio na potvrđenoj listi učesnika, a organizatori su ukazivali da će se o učešću "zvučnih" imena znati na licu mesta - ako se pojave.

Učesnici relija su u glamuroznim sportskim kolima stigli u Beograd oko 11 sati, u pratnji policije. Parkirali su se ispred Skupštine grada, prošavši prethodno kroz masu građana koja je došla da ih pozdravi. Relisti su rado razgovarali sa građanima, kao i s novinarima u Skupštini Beograda, gde je gradonačelnik Nenad Bogdanović u njihovu čast priredio koktel.

Pojedini učesnici relija "palili" su masu ispred Skupštine uzdizanjem tri prsta, povicima "Srbija" i bacanjem bedževa.

Reli je oko 13 sati produžio ka beogradskom aerodromu odakle će kargo avionima biti prevezeni u tajlandski grad Puket. Tamo se nastavlja azijski deo trke, duge 3.000 milja ili 4.950 kilometara.

Reli traje osam dana, startovao je u Londonu 30. aprila, a završiće se u Los Anđelesu 7. maja. Beograd je jedan od četiri evropska grada u kojem su se vozači zaustavili, a ovo je prvi put da se "Gambol" zaustavlja u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: