Davinić: Problem Mladić biće rešen

Ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić uveren je da će “problem Ratka Mladića” biti rešen u narednih nekoliko meseci.

Izvor: B92, FoNet

Ponedeljak, 06.06.2005.

12:32

Default images

"Postoji određena spremnost da se krene u konačno rešavanje tog pitanja. Bez obzira na česte 'prozivke' u nekim medijima, Vojska Srbije i Crne Gore ne krije Mladića i mi ne znamo gde je on", rekao je Davinić na seminaru o ulozi medija u približavanju SCG NATO i Partnerstvu za mir. On je dodao i da SCG neće ući ni u Partnerstvo za mir, niti u NATO dok se Mladić ne nađe u Hagu.

Zbog nedostatka novca može stati reforma vojske

Osvrćući se na upozorenja načelnika Generalštaba Vojske SCG Dragana Paskaša, da vojsci nedostaju materijalno-finansijska sredstva zbog čega joj preti kolaps, Davinić je rekao da bi zbog toga mogla da stane primena plana reforme vojske.

"Reforme u VSCG ne rade se zbog NATO i Partnerstva za mir, već zato što je za našu zemlju neophodno da Vojsku osposobimo za savremene bezbednosne izazove”, kazao je Davinić, objasnivši istovremeno da članstvo u Partnerstvu za mir i NATO-u donosi velike pogodnosti u oblasti demokratizacije, stabilnosti i zaštiti ljudskih prava. Stoga je prirodno da želimo tesnu saradnju s članicama Partnerstva i NATO-a, kao i da jednog dana i mi budemo deo Alijanse, rekao je Davinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: