Crni vikend: 9 mrtvih, 100 povređenih, oglasio se MUP VIDEO

Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i tako sačuvaju svoj i tuđe živote.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.07.2019.

12:47

Crni vikend: 9 mrtvih, 100 povređenih, oglasio se MUP VIDEO
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP

MUP navodi da je proteklog vikenda u saobraćajnim nezgodama u Srbiji život izgubilo devet osoba, dok je 100 ljudi povređeno.

"Prve analize pokazuju da su najčešći uticajni faktori ovih saobraćajnih nezgoda bili neprilagođena brzina, nepropisno preticanje, a simptomatično je i da veliki broj učesnika nije koristio sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode", naveo je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

On je istakao da saobraćajna policija od početka letnje sezone sprovodi akcije pojačane kontrole saobraćaja, što će činiti i u narednom periodu.

"Uprava saobraćajne policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propisana ograničenja brzine, da koriste sigurnosni pojas na prednjem i zadnjem sedištu i da na put kreću isključivo ukoliko su odmorni i prave pauzu na svaka dva sata", poručio je Radenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: