"Na moći Vojske Srbije počiva snaga države": Obeležen Dan vojske

Povodom Dana Vojske Srbije, izaslanik predsednika i njegov generalni sekretar Nikola Selaković položio je venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2019.

15:22

Tanjug/

Uz najviše državne i vojne počasti Selaković je venac položio u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića i načelnika Uprave za operativne poslove Generalštaba general-majora Želimira Glišovića.

U spomen-knjigu izaslanik predsednika upisao je:

"Ispunjeni ponosom i poštovanjem danas se sećamo junaštva ustanika, mudrosti i hrabrosti knjaza Miloša Velikog i njegovih vojvoda. U tome nalazimo nadahnuće za sve buduće izazove. Danas slavimo Vojsku Srbije na čijoj moći i snazi počiva snaga Srbije, mir i stabilnost Balkana i sigurna budućnost našeg srpskog naroda. Koliko je naša Vojska jaka, toliko smo i kao narod i kao država sigurni da je pred nama šansa za boljom budućnošću, jačom privredom i mirnim okruženjem za svu našu decu".

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obeležavaju Dan Vojske Srbije - 23. april u znak sećanja na Drugi srpski ustanak podignut istog datuma, na Cveti, 1815. godine u Takovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: