Dodikova "ofanziva"?

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik sastaće se sa političarima poput premijera Mađarske Viktora Orbana i ministra policije Italije Matea Salvinija.

Izvor: B92

Subota, 09.02.2019.

10:26

Dodikova
Foto: EPA-Georg Hochmuth

To prenosi list Danas pozivajući se na obaveštene izvore.

Na tim sastancima biće reči o načinima za uspostavljanje "bliske saradnje", a izvori u Evropskom parlamentu su preneli da su "suverenističke ideje, odnosno zagovaranje nacionalnih država" glavna "nit" koja povezuje Dodika, Orbana i Salvinija.

"Milorad Dodik je već u kontaktu sa Stivom Benonom, koji je bio glavni strateg kampanje predsednika SAD Donalda Trampa, i pokretač je tink-tenka Pokret (The Movement). Benon želi da Dodikova partija, Savez nezavisnih socijaldemokrata, bude deo Pokreta, a razmišlja se i o priključenju Hrvatske demokratske zajednice BiH, koju predvodi Dragan Čović", piše Danas.

Željka Cvijanović, aktuelna predsednica Republike Srpske i bliska saradnica Milorada Dodika, susrela se prošle godine sa Stivom Benonom u njegovom domu u Vašingtonu. Cvijanović je tada bila na čelu Vlade RS, a kako su preneli banjalučki mediji njih dvoje su razgovarali o odnosima RS i SAD i načinima za unapređenje tih odnosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: