Ponedeljak, 15.10.2018.

22:43

Kocijas: Bez ratifikacije nema sporazuma o imenu

Skoplje mora jasno da razume da rešenja o imenu neće biti bez ratifikacije sporazuma iz Prespe, izjavio je grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas.

Izvor: Tanjug

Kocijas: Bez ratifikacije nema sporazuma o imenu
EPA/Yannis Kolesidis

On je torekao na sastanku ministara spoljnih poslova u Luksemburgu, govoreći o bilateralnom sporazumu koji će morati da dobije zeleno svetlo i od makedonskog i od grčkog parlamenta, prenosi ANA.

Na sastanku u Luksemburgu ministri spoljnih poslova razgovarali su o rezultatima referenduma održanog u Makedoniji 30. septembra, na kome je izlaznost bila mala ali je data velika podrška sporazumu.

Grčka i Makedonija su 12. juna postigle dogovor o budućem nazivu bivše jugoslovenske republike, 27 godina nakon što je Skoplje proglasilo nezavisnost od bivše federacije.

Dogovor predviđa da se Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija preimenuje u Republiku Severna Makedonija, a trebalo bi da ga potvrde grčki i makedonski parlamenti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: