"Srbija bombardovana da bi se smenio Milošević"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da mnogi ljudi u Srbiji i dalje imaju loša sećanja na bombardovanje 1999. godine.

Izvor: B92

Subota, 06.10.2018.

20:32

Foto: GettyImages

On je rekao da je to urađeno kako bi se zaštitili civili i zaustavila vlast tadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića.

"Naglasio sam da smo to uradili da bismo zaštitili civile i zaustavili Miloševićev režim. Ali, moja najvažnija poruka je da moramo da gledamo u budućnost", rekao je Stoltenberg za Radio-televiziju Srbije (RTS) posle predavanja na Filološkom fakultetu, na kojem su studenti najviše pitanja imali o bombardovanju Jugoslavije.

On je dodao da NATO podržava dijalog beograda i Prištine i to ne samo politički.

"Dijalog je potreban zbog prevazilaženja razlika i pronalaska političkog rešenja. NATO ga podržava, ne samo politički, već i zato što smo prisutni na Kosovu u vidu Kfora, čiji je zadatak očuvanje sigurnosti. I dalje ćemo biti tu da zaštitimo sve zajednice", rekao je Stoltenberg.

On je posle predavanja na Filološkom fakultetu posetio Studentski park.

Stoltenberg se za RTS osvrnuo i na svoje detinjstvo u Beogradu i rekao da se seća "prvog sladoleda na Kalemgdanu" i dečje pesmice "Ringe ringe Raja, doš'o čika Paja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: