"Skupoceni vozni park sveštenika zauzeo košarkaški teren"

Skupoceni vozni park sveštenika SPC je izazivao nezadovoljstvo i revolt građana, a ovog vikenda posebno je naljutio Novosađane, piše infonet-vojvodina.rs.

Izvor: B92, infonet-vojvodina.rs

Ponedeljak, 25.06.2018.

12:21

screenshot

Razlog je slika koju su građani zatekli u nedelju popodne, u centru grada.

“Dvadesetak automobila, mahom crnih skupocenih četvorotočkaša, bilo je parkirano na košarkaškom terenu, u dvorištu gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”. Informaciju da su ovim automobilima na liturgiju u Sabornu crkvu u Novom Sadu stigli upravo sveštenici SPC danas nije bilo moguće potvrditi“, navodi se.

U Sabornoj crkvi u Novom Sadu služena je sveta liturgija sa činom arhijerejske hirotonije. Liturgiju je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Građani, koji su prošli centrom grada i videli kako je košarkaški teren u dvorištu gimnazije pretvoren u svojevrsno parkiralište bili su revoltirani. Većina Novosađana komentarisala je ovakvu sliku podsećajući na skromnost patrijarha Pavla i njegovu naviku da svuda ide peške ili autobusom.

“Čime bi se naše vladike vozile da se nisu zavetovale na skromnost”, tim citatom patrijarha Pavla komentarisao je današnju sliku u centru Novog Sada jedan od građana.

O skromnosti patrijarha Pavla, nakon što je preminuo, podsećali su i svetski mediji. Britanska medijska kuća BBC prenela je tada da je patrijarh Pavle bio ugledni teolog i lingvista, “poznat po ličnoj poniznosti i skromnosti”. Rojters je pisao da je patrijarh Pavle više voleo da ide gradskim prevozom i peške nego da ga šofer vozi kolima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: