Bogeski oslobođen; Sud: "Ubio provalnika u samoodbrani"

Viši sud u Beogradu oslobodio je optužbi Saška Bogeskog, koji je u maju 2013. godine nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u svom stanu u Žarkovu.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 23.02.2018.

09:49

Bogeski oslobođen; Sud:
Ilustracija: Thinkstock

U odluci suda se navodi da je Bogeski delovao u samoodbrani, zbog čega je oslobođen optužbe da je izvršio krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane.

Reč je o prvostepenoj presudi i tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Manić, za kojeg Tanjug navodi da je bio odranije poznat policiji, 2013. godine upao je u stan porodice Bogeski i na Saška Bogeskog nasrnuo šrafcigerom. Bogeski se branio kuhinjskim nožem. Nakon koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo, preneli su ranije mediji.

Bogeski je prošle godine u svoju odbranu rekao da se te večeri spremao da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu.

Kako je naveo, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu, gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku lampu u glavu pa joj nije video lice.

Osim toga, istakao je i da je zamahnuo nožem, ali da ne zna da li je tu osobu isekao, kao i da se ne seća da je provalnik iskočio kroz prozor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: