"Slučaj Skadarlija": Kaldrma se vraća, čista i oprana FOTO

Postavljanje kaldrme u Skadarskoj ulici je počelo na delu koji je pripremljen za te radove u dužini od oko 120 metara, saopštila je pres-služba Grada Beograda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.11.2017.

13:17

Foto: Beoinfo

Kako navode iz JP "Putevi Beograda”, u planu je da taj posao bude završen 1. decembra ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Kamen je po otpočinjanju radova očišćen, opran i pripremljen za postavljanje, a taj posao se radi uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda i uz konzervatorski nadzor, dodaje se.

"Sada je na tom delu Skadarske ulice postavljen šator, kako bi i po kiši mogao da se obavlja posao", istaknuto je u saopštenju.
Foto: Beoinfo
Podsetimo, pre tri dana na društvenim mrežama objavljena je fotografija na kojoj se vide radovi u jednoj od najpoznatijih beogradskih ulica – Skadarliji, a tamo asfalt.

Na fotografiji se vidi kako u donjem delu Skadarlije više nema kaldrme, kao i da je centralnim delom ulice postavljen asfalt, što je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama.

Gradski menadžer Goran Vesić naveo je da će u Skadarliju biti vraćena stara turska kaldrima koja je, kako kaže, u međuvremenu restauirirana

"Asfalt kao podloga ne dozvoljava deformacije podloge i ispiranje kamenog agregata u podlozi. Asfaltnom podlogom se poboljšava stabilnost kaldrme ili bilo koje druge završne obloge bilo da je u pitanju kocka ili ploča", rekao je Vesić.

Skadarlija je jedna od najpoznatijih beogradskih ulica, a poznata je i kao boemska četvrt u koju su tokom istorije često navraćali pisci, glumci, pevači i drugi umetnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: