Požari u Kaliforniji uništili i plantaže marihuane

Požari koji su na severu savezne američke države Kalifornije opustošili veliki broj vinarija, ali i više desetina plantaža marihuane u toj oblasti.

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

12:35

Požari u Kaliforniji uništili i plantaže marihuane
Ilustracija: Thinkstock

Najmanje 31 plantaža marihuane je potpuno uništena, mnogim drugim je naneta odre]ena šteta, a očekuje se da njihov broj poraste kada vlasti dozvole poljoprivrednicima da se vrate na imanja.

U vreme izbijanja požara uzgajivači marihuane su se pripremali da počnu važnu žetvu, pošto će u Kaliforniji od januara biti dozvoljena prodaja marihuane u rekreativne svrhe.

Za razliku od vinarija, uzgajivači marihuane nemaju mogućnost osiguranja useva pošto je ta biljka i dalje na listi zabranjenih supstanci prema federalnom američkom zakonu.

Očekuje se da naneta šteta neće imati znatan uticaj na tržište marihuane u Kaliforniji jer hiljade uzgajivača nisu pretrpele štetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: