Arno Gujon odveo srpsku decu sa Kosmeta na more / FOTO

Šestu godinu zaredom, francuska humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo“ organizuje letovanje na moru za 42 dece iz kosovskih enklava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.08.2017.

10:11

Arno Gujon odveo srpsku decu sa Kosmeta na more / FOTO

Mališane je odabrala raško-prizrenska Eparhija po socialnim kriterijumima u zabačenim selima kosovskog pomoravlja, centralnog Kosova i u Metohiji.

Dečaci i devojčice borave u Tivtu, u porodičnom letovalištu, od 06. do 13. avgusta. Ovde su prvi upoznali more i otkrili čari kupanja.
"Ovo putovanje je prilika za najsiromašniju decu da prekinu život u izolaciji, upoznaju drugu decu, stvaraju prijateljstva, i istovremeno uživaju u raspustu na mirnom mestu, daleko od posebno teške svakodnevice“ kaže Arno Gujon, direktor organizacije "Solidarnost za Kosovo“.
Pored plaže, na koju idu svaki dan, deca uče i da plivaju i bave se sportskim i umetničkim aktivnostima. Ovaj program biće obogaćen eksurzijom brodom do jadranskih ostrva i posetom manastira Ostrog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: