Otac uhapšenog iz Grčke: Hoće da ih izruče u SAD, SRB ćuti

Roditelji dvojice uhapšenih zbog umešanosti u ubistvo američkog studenta na Zakintosu kažu da postoji pritisak da se njihova deca izruče u SAD.

Izvor: B92, prokupljenadlanu.rs

Utorak, 11.07.2017.

07:54

Otac uhapšenog iz Grčke: Hoće da ih izruče u SAD, SRB ćuti
Foto: YouTube/Screenshot

Kako kaže otac uhapšenog S. P. (22) za prokupačke medije, on je uveren da su mladići iz Srbije nevini i da im je "sve namešteno", a da je zvanična Srbija zakazala u slučaju.

"Ako su krivi, treba da odgovaraju i mi da idemo u zatvor sa njima, ali deca su nevina i sve je namešteno. Država je potpuno zakazala i ne štiti svoje državljane", kaže on.

Kako tvrdi, on je za pritvor svog sina saznao od predstavnika turističke agencije, a policijski službenici su došli sa zvaničnim obaveštenjem nekoliko dana kasnije.

"Sin me je zvao iz pritvora i tvrdi da to nisu uradili. Sada im se na teret stavlja ubistvo, tamo vrše pritisak na njih da će da ih izruče Americi, a naša država ćuti", kaže on.

Roditelji navode da su njihova deca uhapšena sutradan oko 19 časova, da im je rečeno da idu na informativni razgovor, a da su im po izlasku iz službenog vozila stavili lisice.

Prema rečima roditelja, neki od uhapšenih je trebalo da se vrate kući dan nakon kobne tuče.

Među njima je i jedan mladić iz istog društva, koji nije uhapšen i koji je povratak odložio za sredu kako bi donosio hranu i potrepštine drugovima u grčkom zatvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: