Meksikanci su besni – neće da kleče pred Trampom

Meksički zvaničnici izrazili su "zabrinutost i razdraženost" američkim politikama tokom posete dva visoka predstavnika američkog predsednika Donalda Trampa.

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

10:15

Meksikanci su besni – neće da kleče pred Trampom
Thinkstock

Oni su zauzeli ljutiti stav prema "tvrdoj" politici nove administracije prema imigraciji, trgovini i bezbednosti, prenosi Rojters.

"Među Meksikancima postoji zabrinutost i razdraženost o onome što se se smatra politikom koja bi mogla da bude štetna za nacionalni interes za Meksikance koji žive u matici i u inostranstvu", izjavio je ministar spoljnih poslova Luis Videgaraj.

Trampovi komentari o "vojnim operacijama" kojima bi se kriminalci deportovali, povećali su tenzije, a zatraženo je razjašnjenje od ministra za unutrašnju bezbednost Džona Kelija, jednog od dva američka zvaničnika koji su posetili Meksiko.

Vlada SAD razljutila je ove nedelje Meksiko kada je saopštila da traži način da deportuje ilegalne imigrante u Meksiko, ukoliko uđu u SAD, bez obzira na nacionalnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: