Makron razgovarao s Terezom Mej u Londonu

Francuski predsednički kandidat centra Emanuel Makron razgovarao je u Londonu s britanskom premijerkom Terezom Mej.

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

19:49

Makron razgovarao s Terezom Mej u Londonu
Foto: Tanjug

Makron je novinarima ispred sedišta britanske vlade rekao na engleskom pre sastanka da će s britanskom premijerkom razgovarati i o istupanju Velike Britanije iz Evropske unije.

Kandidat centra koji prema poslednjim anketama uživa istu popularnost kao njegov protivnik sa desnice Fransoa Fijon, za sada je jedini kandidat na predsedničkim izborima u Francuskoj koji je izrazio želju da razgovara s Terezom Mej.

Neimenovani portparol britanske vlade potvrdio je da je Makron jedini francuski predsednički kandidat koji je zatražio razgovor s britanskom premijerkom, ali je dodao da se kandidatkinja ekstremne desnice Marin le Pen ne može sastati s Terezom Mej čak i kad bi zatražila sastanak.

"Imamo dugu tradiciju da ne održavamo odnose s Nacionalnim frontom", strankom koju od 2011. godine vodi Marin le Pen, a čiji je osnivač njen otac Žan-Mari le Pen, koji je prošle godine izbačen iz stranke zbog antisemitskih stavova.

Makron će se večeras obratiti skupu francuskih birača u Londonu.

U Velikoj Britanijia živi oko 300.000 Francuza, a većina njih u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: