Tramp niže greške, republikanci se razilaze

Američki republikanci se sve više razilaze oko podrške Donaldu Trampu. Nekoliko uglednih republikanca ga više ne podržava “zbog demagogije“.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.08.2016.

09:10

Tramp niže greške, republikanci se razilaze
Foto: Gettyimages

NBC je nabrojao nekoliko neugodosti u kampanji Donalda Trampa koje su se dogodile u prethodnog dana.

Reč je o pozamašnom popisu kontroverzi i gafova za koje bi se očekivalo da će ih toliko biti nakon tri meseca kampanje. Ne i u Trampovom slučaju, piše NBC.

Tramp je prvo u intervjuu za “Vašington post“ odbio da dati podršku Polu Rajnu, moćnom predsedniku Kongresa u njegovoj izbornoj trci. Potom je napao cenjenog republikanca Džona Mekejna, optužio ga je da nije dovoljno učinio za američke ratne veterane.

Kandidat za predsednika SAD napao je i senatorku Keli Ajot optužujući je da mu nije dala podršku u kampanji. Tramp je uzdrmao i finansijske krugove pozivom Amerikancima da se klone ulaganja u deonice na berzama.

Nakon što mu je jedan od pristalica poklonio svoje ratno odlikovanje, Tramp je rekao da je oduvek hteo dobiti medalju, a da je ovo najlakši način na koji je mogao da dođe do nje.

Govoreći o seksualnom zlostavljanju na radnom mestu, rekao je da je lična stvar svakog pojednica kako će se nositi s tim.

Optužio je oca vojnika Humaina Kana da se protivi njegovom planu da ne dozvoli ulazak terorista u Ameriku.

Takođe, na jednom predizbornom skupu zasmetao mu je plač deteta, te je tražio da bebu hitno iznesu iz prostorije.

Tramp je ponovio i da ga ne bi iznenadilo da će izbori biti namešteni. Suočio se sa napadom aktuelnog predsednika Baraka Obame, koji je javno rekao da je Tramp nesposoban za vođenje države.

Trampova potaprolka je sugerisala da su za smrt vojnika Kana zapravo krivi Obama i Klinton, iako njih dvojica 2004. u vreme Kanove smrti, nisu bili u izvršnoj vlasti, a nekoliko uglednih republikanaca izjavilo je da će glasati za Hilari Klinton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: