Živković: najveći uspeh vlade je očuvanje države

Izvor: B92

Nedelja, 06.07.2003.

16:29

Default images

Premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da je najveći uspeh u dosadašnjem radu Vlade na čijem je čelu, to što je "sačuvana država", jer je ubistvo premijera Zorana Đinđića, prema njegovim rečima, "imalo za cilj da destabilizuje državu". "Najveći deo posla vlade je nešto što ne može da sutra da rezultat. Tranziciona vlada svaki dan radi nešto što je nepopularno, a građani će ocenjivati rad vlade krajem sledeće godine, odnosno na dan izbora", rekao je Živković.

Govoreći o nedavnom štrajku u Elektroprivredi Srbije, premijer je ocenio da su rudari u Beogradu bili zato što su im njihovi sindikati dali "pogrešnu informaciju, jer je sve što je potpisano (u dogovoru sindikata EPS-a, rukovodstva EPS-a i Ministarstva energetike i rudarstva) bilo u odlukama Vlade". "Taj isti sindikat je pre 12 godina organizovao štrajk kada su rudnici ulazili u sastav EPS-a. EPS je opterećen raznim dugovima, broj radnika je teško utvrditi, jer je Milošević stavio rudnike u EPS, ima mnogo radnika sa Kosova, ali postoji i 50 novinara na platnom spisku EPS-a, a da ne govorimo o rođacima i komšijama", kazao je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: