Poslednja reč pred izbore: Koliko vas će glasati?

U predizbornom istraživanju Antena grupe Srbija i Cesida, više od polovine ispitanika je reklo da će izaći na izbore, ali kampanja nije uticala na njihov stav.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2016.

16:21

Poslednja reč pred izbore: Koliko vas će glasati?

Na pitanje da li su u kampanji promenili odluku za koga će glasati, čak 76,8 odsto ispitanika je odgovorilo negativno, dok je promenu u svom političkom opredeljenju priznalo svega šest odsto građana Srbije obuhvaćenih istraživanjem.

Od ukupno 1.009 ispitanika, 56% je reklo da će izaći na izbore, od toga 46,5 ima opredeljen stav i te opredeljene smo pitali za koga će glasati.

Ovo istraživanje je rađeno prošle nedelje i uporedili smo ga s vašim odgovorima koje ste dali poslednje nedelje marta.

Naprednjaci su tako ostali gotovo nepromenjeni i za koaliciju oko SNS glasaće nešto više od polovine opredeljenih birača.

Socijalisti su u odnosu na poslednju nedelju marta izgubili dva procenta podrške, a prema našim istraživanjima, radikali su nepromenjeni i za njih će u nedelju glasati sedam procenata opredeljenih.

Pokret Saše Radulovića je iznad cenzusa, baš kao i koalicija LDP-SDS-LSV i lista oko Demokratske stranke, koja je po odgovorima ispitanika na granici cenzusa.

Pad podrške zabeležila je koalicija DSS-Dveri, koja je poslednje nedelje marta imala osam odsto podrške, a sada je na ivici cenzusa.

Ispitanicima je postavljeno pitanje koga vide na mestu premijera. 42,3 odsto je reklo ime Aleksandra Vučića, dok nijednog kandidata nije predložilo 18%.

Za “nekog novog, mladog“, opredelilo se 8,1 odsto, dok je Ivica Dačić pokupio simpatije 6,3 odsto ispitanika.

U istraživanju je utvrđeno da za Aleksandra Vučića glasaju starije osobe, kao i one s osnovnim obrazovanjem.

Koliko ste bili iskreni u svojim odgovorima na naša pitanja prethodnih nedelja videćemo već u sredu, a izborna noć na TV B92 počinje u nedelju od 20 sati i prvi ćete saznati koliko vas je i na koji način glasalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: