Ljajić: Birači da veruju svojim očima, ne ušima

Lider SDPS Rasim Ljajić očekuje da koalicija okupljena oko SDP-a osvoji 50 odsto u Novom Pazaru i da u Sandžaku napravi najbolji izborni rezultat do sada.

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2016.

10:37

Ljajić: Birači da veruju svojim očima, ne ušima
Foto: Tanjug

Kako kaže, veruje da će predstojeći izbori u Sandžaku biti neka vrsta referenduma i po prvi put glasanje, odnosno izbor između vrlo jasnih političkih koncepcija.

S jedne strane očekuje udruživanje "versko-političkih faktora", odnosno koaliciju SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina i muftije Muamera Zukorlića, dok je na drugoj strani, kako kaže, koalicija okupljena oko SDP-a, bazirana na realnosti i praktičnim rezultatima.

"Građani će birati između onoga što vide i i onoga što mogu da čuju. Nadam se da će glasati verujući svojim očima, a ne ušima", poručio je lider SDPS-a u izjavi za Tanjug.

On je ponovio da očekuje koaliciju Sulejmana Ugljanina i muftije Muamera Zukorlića.

"Mislim da će Ugljanin u koaliciju sa Zukorlićem, koji nema partnera. Ugljanin može da bira između DS i Zukorlića, ali Zukorlić nema mogućnost izbora, i on gleda da priđe Ugljaninu, kako bi preživeo, s obzirom da je nas svim izborima do sada doživeo katastrofalni poraz", ocenio je Ljajić.

Uveren je da će građani Sandžaka pokazati političku mudrost i zrelost i odabrati one koji su i do sada branili njihove interese i afirmisali politiku koja se bazirala na tome da gradi mostove, povezuje ljude, afirmiše multietnički život u Sandžaku…

"Mi nudimo konkretne projekte, koje smo realizovali i koje nameravamo da sprovedemo. Hoćemo da se bavimo realnim problemima i da ih rešavamo u državi u kojoj živimo", rekao je Ljajić.

Politika koalicije oko Ugljajina, prema oceni Ljajića, bazirana je na pukim obećanjima i nerealnim političkim zahtevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: