"Oni su prvi koji nas ne tretiraju kao životinje"

Slika srpskog policajca koji u naručju drži sirijskog dečaka, uz komentar novinarke BBC-ja "Sirijci imaju samo reči hvale za srpske policajce", obišla je svet.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.09.2015.

07:19

Default images
Screenshot / Twitter / @ManveenRana

Fotografiju je na svoj nalog na Tviteru postavila novinarka BBC-jevog Radija 4 Menvin Rana, a u opisu fotografije piše i da izbeglice navode da su srpski policajci "prvi koji ih ne tretiraju kao životinje".

Fotografija se velikom brzinom proširila društvenim mrežama, a novinarka BBC-ja je postavila još fotografija srpskog policajca i sirijskog dečačića. Na stotine, ponekada i hiljade izbeglica sa Bliskog istoka, bežeći od ratnih dešavanja u svojim zemljama, putujući ka zapadnoj Evropi, dnevno prođe kroz Srbiju. Njihov put do Evrope često je praćen tragedijama, lošim tretmanom policije i stanovništva zemalja kroz koje prolaze.

Kako navodi Rana, iako je tretman izbeglica u Srbiji mnogo bolji nego u ostalim zemljama kroz koje prolaze, izbeglice su, kao i svuda, ranjiva kategorija. Ona je napisala da su taksisti "nemilosrdni prema izbeglicama i da zloupotrebljavaju njihov položaj iznuđujući im nakon vožnje velike sume novca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: