Da li su stranke već počele kampanju?

DS od nedelje ulazi u predizbornu kampanju, od vrata do vrata, za parlamentarne izbore koji bi trebalo da budu održani početkom iduće godine, kaže Bojan Pajtić.

Izvor: B92

Petak, 28.08.2015.

20:30

Default images
Foto: Tanjug

U vladajućem SNS-u kažu da odluku o raspisivanju izbora još nisu doneli, ali da će ih Pajtić, ukoliko ih želi, možda i dobiti.

Da li je Srbija bliža izborima ili samo pustim željama opozcije da vlada podnese ostavku i raspiše vanredne izbore? Odluku o tome svakako donosi najveća stranka i njen lider Aleksandar Vučić.

U DS-u kažu da su spremni za izbornu trku, da u nedelju formiraju izborni štab, a šef svih kampanja biće Bojan Pajtić.

"Izbori odgovaraju Srbiji i odgovaraju i DS-u. Mi smo u više navrata naglašavali da se poštuje elementarni princip pravne drzave da se oni raspišu po Ustavu i po zakonu, ali mislimo da je važno i da Vlada Srbije podnese ostavku zbog toga sto su bahatost, amaterizam, nasilništvo, socijalna i ekonomska propast obeležili gotovo četiri godine vladavineVučića. DS jeste spremna za izbore", kaže Pajtić.

U SNS -u ne isključuju mogućnost vanrednih izbora i pitaju Pajtića zašto beži od pokrajinskih izbora. Kažu da se njihova stranka izbora ne plaši.

"Mi smo spremni za te izbore, mi smo spremni da građani Srbije kažu šta misle o tome kako smo do sada radili i kako ocenju rad Vlade Srbije. Mi se toga ne plašimo. Ali je zaista skandalozno da Bojan Pajtić koji poziva na izbore, a s druge strane se plaši tih izbora. Znate, zaista je čudna situacija u kojoj vi vodite pokrajinsku vladu, a nikada niste na radnom mestu, vodite vladu u senci koja je pala u zaborav, a sada se već kandiduje za šefa svih kampanja DS-a", kaže Aleksandar Jovičić iz SNS-a.

Lider SPS-a Ivica Dačić smatra da izbori nisu potrebni, zato što ne postoji nikakva politička ni ustavna kriza koja treba da se razreši izborima, ali i sda će on poštovati volju Aleksandra Vučića.

Ipak, najviše brige vanredni izbori mogli bi da zadaju manjim partijama u vladajućoj koaliciji jer bi njihova pozicija mogla da se promeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: