Eksplozija na B. brdu, čovek teško povređen

Jedna osoba je teško povređena, a jedna lakše u snažnoj eksploziji koja je odjeknula oko 15:30h na Banovom brdu u Kirovljevoj ulici.

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2015.

15:48

Default images
Foto: Twitter / dizajn.zona @vlasterx

Prema informacijama do kojih je došao B92, eksplodiralo je terensko vozilo, čiji je vozač nakon detonacije u teškom stanju prebačen na VMA na odeljenje reanimacije.

Do izuzetno snažne eksplozije je došlo kod picerije "Belisima", u čijoj su blizini i autobuska stanica i nekoliko radnji. Prema poslednjim informacijama, lakše povrede je zadobio jedan slučajni prolaznik.

Do eksplozije je došlo nakon što je čovek koji je sedeo u obližnjem lokalu ušao u svoj automobil, napravio polukružno skretanje i krenuo u pravcu ka gradu.

Međutim, on je ubrzo ispao ili iskočio iz vozila u pokretu, kada se i čula detonacija, a zapaljeni automobil je zatim udario u dva parkirana vozila.

Iako su se pojavile nezvanične informacije da je jedna osoba podlegla povredama, B92 nije dobio potvrdu te informacije i iz VMA je saopšteno da je muškarac star 46 godina primljen u tu ustanovu u teškom stanju.

Pretpostavlja se da je ispod vozila podmetnut eksploziv, ali u policiji još ne mogu da potvrde uzrok eksplozije i kao jedna od mogućnosti se navodi eksplozija plinske boce.
Foto: Twitter / dizajn.zona @vlasterx
Kako javlja reporter B92, ceo kraj je ograđen policijskom trakom, a policajci iza nje ne puštaju ni stanare okolnih zgrada.

Saobraćaj trenutno ne funkcioniše, vatrogasci su ugasili požar, a policija vrši uviđaj.
Foto: Twitter / dizajn.zona @vlasterx
Kako su nam rekli neki od građana, koji su se u velikom broju okupili u Kirovljevoj ulici, eksplozija je bila izuzetno snažna i to je glavni utisak očevidaca.

Saobraćaj neće funkcionisati u ovom delu Banovog brda dok policija ne završi uviđaj.

U gašenju požara učestvovalo je pet vatrogasnih vozila i 19 vatrogasaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: