Klovn-ubica likvidirao narko bosa

Naoružani muškarac u klovnovskom kostimu ubio je u letovalištu Los Kabos najstarijeg vođe jednog od najozloglašenijih klanova za trgovinu drogom u Meksiku.

Izvor: B92

Nedelja, 20.10.2013.

21:03

Default images

Kako je saopštilo državno tužilaštvo, bivši vođa kartela Tihuana Fransisko Rafael Arelano Feliks (63) pogođen je u glavu kasno u petak na porodičnom skupu u mestu na južnom rogu Južne Donje Kalifornije.

"Osoba u klovnovskom odelu oduzela mu je život. Pogođen je sa dva metka, jednim u grudi i jednim u glavu", saopštio je portparol tužilaštva, dodavši da je napadač pobegao sa lica mesta.

Kako se saznaje, ubica je imao periku i veštački crveni nos, a u toku je istraga o motivima ubistva. Prema pisanju lokalnih medija, imao je dva saučesnika prilikom napada koji je izvršen u iznajmljenoj kućici a plaži, ali to nije zvanično potvrđeno. U toku je istraga o mogućoj povezanosti ubice sa organizovanim kriminalom.

Fransisko Rafael Arelano Feliks je uhapšen 1993. u Meksiku, u vezi sa ubistvom rimokatoličkog kardinala Huana Hezusa Posadas Okampa i odslužio je 10 godina zatvora zbog posedovanja droge. U strahu da će se vratiti trgovini drogom nakon što odsluži kaznu u Meksiku, meksičke vlasti su zatražile od SAD da podnesu zahtev za njegovo izručenje, do kog je i došlo 2006.

Arelano Feliks se, međutim, 2008. vratio u rodni Meksiko, nakon što je uslovno oslobođen.

Kartel Tihuana, koji vodi velika porodica braće i sestara, bio je jedan od najmoćnijih narko kartela u Meksiku sve dok nije počeo da slabi nakon hapšenja i ubistva nekoliko vodećih članova. Mlađa braća Arelana Feliksa Fransisko Havijer, Bendžamin i Eduardo služe kaznu zatvora, a brat Ramon ubijen je u vatrenom okršaju sa policijom 2002.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: