Pančevo: Protest Zelenih i DS

Omladinski odbori stranke Zeleni Srbije i DS su u Pančevu protestovali zbog namere Ministarstva energetike da ugasi merne stanice za kontrolu zagađenja vazduha.

Izvor: B92

Subota, 02.03.2013.

17:02

Default images

"Protestom smo hteli da skrenemo pažnju na antiekološku politiku Vlade koja nije održiva sa stanovišta bezbednosti građana. Ako su povećali dozvoljeni nivo aflaktoksina za 10 puta da li će sutra za toliko povećati dozvoljene koncentracije benzena i drugih zagađivača, i da li je to ta evropska politika aktuelne vlade", kaže poslanik Zeleni Srbije Ivan Karić.

Na skupu je rečeno da je ukidanjem fonda za zaštitu životne sredine sistem monitoringa zagađenja u koji je uloženo četiri miliona evra doveden pred gašenje i istaknuto da su za ljude koji žive u zagađenim opštinama od presudne važnosti informacije o kvalitetu vazduha jer je to zagađenje uzrok mnogih respiratornih i kancerogenih obeljenja.

"Pitamo zašto vladu ne brinu takve činjenice", čulo se na skupu. Rečeno je i da ne postoji kontrola sredstava koja veliki zagađivači uplaćuju u budžet i da se ta sredstva nenamenski troše. Protestu, koji je održan ispred jedne merne stanice u Pančevu, prisustvovalo je oko 30 ljudi.

Organizatori su najavili nove proteste u Pančevu i drugim zagađenim gradovima poput Obrenovca, Bora, Kostolca i Požarevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: