Pajtić: DS nema pravo na raskol

Sasvim je izvesno da nema nikakvog raskola u DS, razdvajanja i deljenja ne može biti, jer na to nemamo pravo u ovako teškoj situaciji, kaže Bojan Pajtić.

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2012.

22:04

Default images

Potpredsednik DS je u Smederevu rekao da će DS 4. novembra, na sednici Glavnog odbora, potvrditi svoje opredeljenje da je stranka koja okuplja onaj deo biračkog tela u Srbiji koji snažno podržava proces evropskih integracija.

"DS je stranka koja okuplja najširi korpus obrazovanih ljudi, koji mogu da daju najsnažniji doprinos daljem procesu reformi u Srbiji. Ovo je proces o kome mogu samo da maštaju druge stranke. DS jeste stranka u kojoj je promena rukovodstva, promena programa, prirodan process i ocena rezultata izbora je prirodan proces", naglasio je Pajtić, a prenosi agencija FoNet.

On je dodao da je DS svestan svoje istorijske odgovornosti. i poručio da će, nakon izborne skupštine, DS ostati najsnažnija opoziciona stranka u zemlji.

"Ona mora da postoji kao snažna organizacija da bi bila korektivni faktor ovoj Vladi i istovremeno, DS je jedina stranka koja je u stanju da nametne svoj program celoj političkoj sceni, jer i današnja Vlada, bar deklarativno, sprovodi ono što je program DS", ocenio je Pajtić.

Pajtić je izrazio očekivanje da DS posle 25. novembra pokaže da je "najcivilizovanija i najdemokratskija organizacija u ovom društvu".

"Nama je bitno da okupimo sve resurse i privučemo nove ljude i deo intelektualaca, koji na ovim izborima nisu glasali, da više animiramo mlade.

Naša je misija i vizija da okupimo što širi korpus ljudi, a ne da ih se odričemo", rekao je Pajtić. "Pa, predsednik će biti gospodin Đilas", odgovorio je Pajtić na pitanje ko će biti predsednik DS i dodao da je aktuelni gradonačelnik Beograda "spreman da preuzme tu vrstu odgovornosti".

"To je jedan bremenit zadatak u ovako teškim političkim i ekonomskim okolnostima, ali će tu biti i drugi koji će pomagati u vođenju stranke, jer to nije individualan posao", istakao je Pajtić.

Pajtić je rekao da će DS biti spremna za izbore kadgod oni bili. "Videli smo u prvih sto dana Vlade, po prvi put, da neki srpski političar svađa Srbe i Grke. To nikada u istoriji nije bilo. Dakle, mnogo se paradoksa dešava i moguće je da će izbora biti na proleće. Kadgod oni bili, mi smo spremni i sigurni smo da na njima pobeđujemo", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: