Vučić: Srbija neće pristupiti NATO

U razgovoru s komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Deborom Ešenhurst, Aleksandar Vučić naglasio da Srbija neće pristupati NATO-u.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

12:31

Default images

Umesto toga, objasnio je ministar odbrane, Srbija će u okviru Partnerstva za mir nastaviti da razvija dobru saradnju sa svima.

Tokom sastanka, istaknut je značaj saradnje u okviru Programa državnog partnerstva, koji je obostrano važan i koristan u svim segmentima bilateralne vojne saradnje, navedeno je u saopštenju Ministrastva odbrane.

Ministar Vučić izrazio je nadu da će Nacionalna garda Ohaja i u narednom periodu nastaviti sa podrškom procesu reforme sistema odbrane, posebno u oblastima profesionalizacije oružanih snaga, učešću na zajedničkim obukama i vežbama, jačanje kapaciteta regionalne saradnje i daljeg usavršavanja i školovanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što će, zajedno sa ambasadorkom SAD Meri Vorlik i komandantom Nacionalne garde Ohaja, imati čast da prisustvuje svečanom obeležavanju završetka radova na renoviranju zgrade osnovne škole "Svetozar Marković" u Kraljevu, koju su zajednički realizovali pripadnici Nacionalne garde Ohaja i Vojske Srbije u okviru projekta "Humanitarna asistencija" Evropske komande SAD.

Pored toga, Vučić je zahvalio američkoj strani za pomoć u opremanju i modernizaciji savremenim sistemima i donaciji 17 vozila tipa Hamer, koji će putem Programa inostrane vojne pomoći biti dopremljeni Vojsci Srbije.

Posebno je istakao značaj ekspertske pomoći Nacionalne garde za dalji razvoj baze "Jug" i skoru obuku vojnih sveštenika Vojske Srbije.

Ešenhurstova je istakla da je Program državnog partnerstva sa Srbijom jedan od najkvalitetnijih koji SAD ostvaruju sa više od 60 država u svetu i potvrdila nastavak podrške i pomoći u svim težišnim oblastima saradnje.

Predložila je da ministar Vučić uskoro poseti Saveznu državu Ohajo i upozna se s kapacitetima i mogućnostima Nacionalne garde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

194 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: