Plavšić: Mladiću preuzmi krivicu

Bivša predsednica RS, osuđena za zločine protiv čovečnosti Biljana Plavšić pozvala je Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske RS da preuzme krivicu.

Izvor: FoNet, NIN

Sreda, 29.06.2011.

16:06

Default images

Plavšić je, u intervjuu za NiN, konstatovala da se Mladić toliko dugo skrivao, a da ona ne bi proživela ni jednu noć u bekstvu ni zbog sebe, a ni zbog srpskog naroda.

"Očekivala sam od tih heroja, da će reći: Idemo tamo, staćemo na crtu Haškom tribunalu i kazati kriv sam ja, samo ja i niko drugi, najmanje srpski narod. To sam ja očekivala od njih", rekla je Plavšić.

Ona je rekla da nije sklopila nagodbu sa Tribunalom u Hagu.

„U optužnici piše da je Del Ponte tražila doživotnu kaznu jer sam odbila svedočenje. Sada se Dobrica Ćosić poziva na izjavu Madlen Olbrajt da sam sprovodila Dejtonski sporazum i da je to najbolji dokaz da sam američki čovek i izdajnik“, rekla je ona.

Plavšić je poručila Ćosiću da ne boluje od Alchajmerove bolesti i da on nema legitimitet da ocenjuje ko je izdajnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: