Dvoje mrtvih u eksploziji bombe

Bivši pripadnik žandarmerije Vladica Maksimović aktivirao dve bombe na autobuskoj stanici u mestu Duboko kraj Jagodine i usmrtio sebe i bivšu nevenčanu suprugu.

Izvor: B92

Sreda, 23.03.2011.

15:28

Default images

U eksploziji su povređene i dve osobe, od kojih je jedna starija žena u teškom stanju.

Kako su očevici preneli policiji, Vladica Maksimović sačekao je Snežanu Bogdanović, koja se gradskim autobusom vraćala iz Jagodine, na stanici i pozvao je da uđe u njegov auto.

Nakon toga, kažu u policiji, čula se prva eksplozija od koje je povređena meštanka sela Duboko Sevdalina Andrejić, a zatim i druga od koje su smrtno stradali Maksimović i Bogdanovićeva, dok je Staniša Andrejić, Sevdalinin suprug, teško ranjen.

S obzirom na nasilno ponašanje Maksimovića koji je više puta pretio nevenčanoj supruzi, meštani sela Duboko, ali i Snežanin otac Dragiša Bogdanović, kažu da se moglo pretpostaviti da bi do ovakve tragedije moglo doći.

Načelnik Policijske uprave u Jagodini Dragan Obradović kaže da je Vladica Maksimović više puta privođen zbog ugrožavanja sigurnosti u porodici i nelegalnog posedovanja oružja, kao i da je prošle godine zbog ovakvog ponašanja ostao bez posla.

Maksimović je 15. marta izašao iz pritvora u kome je bio od oktobra prošle godine zbog ugrožavanja sigurnosti u porodici.

Kako B92 saznaje u Opštoj bolnici u Jagodini, Sevdalina i Staniša Andrejić, povređeni u ovoj nesreći, nakon što su primili potrebne količine krvi, prebačeni su na dalje lečenje na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu i nisu u životnoj opasnosti.

Vladica Maksimović rođen je 1969. godine u Prištini. Otac je troje dece, od kojih je jedno, staro osam godina, iz veze sa nastradalom Snežanom Bogdanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: