Ponedeljak, 31.05.2010.

19:38

Ko će formirati vlast u Mitrovici?

Iako su naprednjaci osvojili najviše glasova u Kosovskoj Mitrovici, stranke koje su na vlasti na republičkom nivou bliže su formiranju vlasti i u tom gradu.

Izvor: B92

Default images

Napradnjaci kažu da im ostaje nada da na sledećim izborima osvoje većinu. Stranke vladajuće koalicije imaju 16 od 30 odbornika

Slično rezultatima još nekih nedavno održanih lokalnih izbora u Srbiji i u severnom delu Kosovske Mitrovice, najviše glasova osvojila je SNS, ali partije koje su deo vladajuće koalicije u Srbiji imaju najveće šanse da formiraju vlast.

Srpska napredna stranka je dobila najviše glasova u Mitrovici, ali nedovoljno da sama, ili sa drugoplasiranom Demokratskom strankom Srbije formira vlast.

Borislav Pelević, koji je vodio izbornu kampanju SNS-a u Mitrovici, kaže da se za tu stranku ponovo dogodio izborni paradoks.

Marko Jakšić, predsednik odbora DSS-a za Kosovo, pre bilo kakve kombinatorike čeka da čuje zvanične rezultate lokalnih izbora.

Treća po redu Demokratska stranka će imati mogućnost da bude nosilac buduće lokalne koalicije.

Njen predstavnik u Mitrovici Dragiša Đoković nije sklon pravljenju nikakve kombinacije dok rezultati ne budu konačni.

Nosilac liste "Srbija – demokratija, pravda" Oliver Ivanović rekao je da vladajuća koalicija ima šansu u Mitrovici.

Žitelji severnog dela MItrovice očekuju vlast koja će rešavati njihove probleme, a ne ljude na vlasti po stranačkim ključevima.

Stranke vladajuće koalicije u Srbiji imaju trenutno u MItrovici 16 od 30 odbornika. Opozicija – SNS i DSS - imaju dva odbornika manje.

RIK objavio zvanične rezultate

Na vanrednim lokalnim izborima u Kosovskoj Mitrovici najviše glasova osvojila je Srpska napredna stranka, dok je u Novom Brdu pobedila koalicija Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije, saopštila je večeras Republička izborna komisija.

Prema konačnim rezultatima koje je saopštio RIK u Kosovskoj Mitrovici izborna lista SNS-a dobila je 1.104 glasa i osvojila sedam mandata.

Isti broj mandata osvojila je Demokratska stranka Srbije koja je dobila 1.085 glasova.

Na izborima održanim 30. maja Demokratska stranka osvojila je 1.068 glasova i šest mandata, dok je koalicija SPS-PUPS osvojila tri
mndata. G17 plus i Socijaldemokratska partija Rasima Ljajića osvojile su po dva mandata.

Gradjanska inicijativa "Srbija, demokratija i pravda - Oliver Ivanović" osvojila je tri mandata.

U opštini Novo Brdo koalicija SPS-PUPS dobila je 479 glasova i osvojila 14 odborničkih mesta u toj Skupštini opštine.

DS osvojila je osam, SNS šest i DSS jedno odborničko mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

18 h

Podeli: