Baro: Ukidanje viza krajem godine

Evropska komisija predložiće da se krajem godine ukinu "šengenske vize" EU za državljane Makedonije, Srbije i Crne Gore, izjavio Žak Baro.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2009.

21:31

Default images

Evropski komesar za pravosuđe i unutrašnje poslove Žak Baro je u Luksemburgu ministrima pravosuđa i unutrašnjih poslova obrazložio izveštaj o napretku zemalja zapadnog Balkana u ispunjavanju uslova za ukidanje viza EU, koji je 18. maja Evropska komisija uputila vladama zemalja Unije.

Ministri nisu podrobnije raspravljali, niti donosili zaključke o tom izveštaju.

Baro je na završetku zasedanja izjavio da Evropska komisija i nadležni ministri EU još utvrđuju šta su tačno učinile zapadnobalkanske zemlje.

Međutim, on je naglasio da se "ima osećaj" da su velike napore ka ispunjavanju uslova učinile Makedonija, Srbija i Crna Gora.

O tome se "mora voditi računa" i verovatno je, mada ne sigurno, prema rečima Baroa, da će biti predloženo da se za ove tri zemlje krajem
godine ukinu vize EU.

Baro je dodao da bi odluka o tome možda mogla da se donese čak i pre leta, ali verovatno tek na jesen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: