Rusija preti zapadnim trupama: "Ako priđete blizu fronta, bićete zbrisani"

Mirovne snage čije se raspoređivanje u Ukrajinu pod okriljem NATO-a trenutno razmatra u Evropi, biće eliminisane ako se pojave na frontu bez pristanka Rusije.

Izvor: B92

Subota, 01.04.2023.

13:28

Rusija preti zapadnim trupama:
Foto: Profimedia

Ovo je saopštio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Očigledno je da su takvi mirovnjaci naši neprijatelji, vukovi u ovčijoj koži. Oni će biti legitimna meta za naše oružane snage ako budu raspoređeni na frontu bez saglasnosti Rusije, sa oružjem u ruci i predstavljajući direktnu pretnju za nas", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, "ti mirovnjaci" moraju biti nemilosrdno uništeni jer su „neprijateljski vojnici“ i "poginuće u toku borbe".

"Da li je Evropa spremna za dug niz kovčega koji drže njene mirovnjake“, upitao je on.

Medvedev je rekao da su istinske namere NATO-a da stacionira mirovne trupe u Ukrajini, koje bi bile naoružane jurišnim puškama i tenkovima, a nosile bi, kako je naveo "nekakve plave šlemove sa žutim zvezdama“.

Medvedev je podsetio da se potencijalni rezultati takvih akcija mogu videti u "istoriji operacija koje su SAD i njihovi saveznici vodili u različitim regionima sveta, uključujući Koreju, Vijetnam, Jugoslaviju, Irak, Avganistan i brojne afričke zemlje".

"Jasno je da se takozvane mirovne snage NATO-a jednostavno spremaju da uđu u sukob na strani naših neprijatelja kako bi doveli situaciju na tačku bez povratka i pokrenuli Treći svetski rat, za koji tvrde da ga se toliko plaše", poručio je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: