Ponedeljak, 20.03.2023.

09:29

Šta se dešava u komšiluku? Desetine hiljada Hrvata dobilo poziv za ratni raspored

Na desetine hiljada hrvatskih građana dobilo je na kućne adrese poziv iz MORH-a da se jave kancelariji za određivanje ratnog rasporeda.

Izvor: Dnevnik.hr

Šta se dešava u komšiluku? Desetine hiljada Hrvata dobilo poziv za ratni raspored
Shutterstock/ Ajdin Kamber

S obzirom na situaciju i rat koji traje u Evropi, hrvatski Dnevnik.hr pitao je MORH koliko je ljudi dobilo poziv i zašto baš sada.

Iz MORH-a su objasnili kako se radi o redovnim aktivnostima vezanim za odbrambeni sastav Oružanih snaga RH.

"Razvrstani rezervisti pozivaju se u područne kancelarije za poslove obrane kako bi im se saopštio raspored radi popune odbrambenih jedinica Oružanih snaga RH. Većina pozvanih nalazi se na rasporedu u rezervnim sastavima Oružanih snaga Republike Hrvatske, ali im raspored nije mogao biti saopšten tokom 2020, 2021. i 2022. godine zbog pandemije kovida 19", navode u odgovoru iz MORH-a.

Tokom marta, aprila i maja ove godine biće pozvano oko deset hiljada rezervista, dodali su iz MORH-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: