Aligatori gaze sve pred sobom: "Uništili smo ih"

Helikopter KA-52 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom naleta u pravcu Luganska uništio je dva ukrajinska tenka, kao i 15 ukrajinskih vojnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.08.2022.

18:23

Aligatori gaze sve pred sobom:
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"Radimo nisko, jer postoje MANPADS (prenosivi protivvazdušni raketni sistemi – prim. aut.), ose (protivvazdušni raketni sistem – prim. aut.) i ostali PVO. Upravo smo doleteli sa zadatka, uništili smo dva tenka i oko 15 pripadnika VSU, bez oštećenja", podelio je pilot detalje naleta.

Helikopteri Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije nastavljaju da nanose udare na položaje ukrajinskih trupa, podržavajući ofanzivu savezničkih snaga usmerenu na oslobađanje DNR. Liniju fronta koja povezuje gradove Seversk, Artemovsk i Soledar ukrajinska vojska je pretvorila u moćno utvrđeno područje. Pored moćnih utvrđenja, zasićen je velikom količinom protivvazdušne odbrane ukrajinskih trupa. U ovim uslovima ruski helikopteri moraju da lete na izuzetno maloj visini da ih ne bi oborili neprijatelji, javlja dopisnik RIA novosti. KA-52 "aligator" je ruski izviđački i jurišni helikopter nove generacije, koji ruska vojska koristi od 2011. godine. Borbena letelica je korišćena tokom operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji. Pored ljudstva neprijatelja, sposoban je da uništava oklopna i neoklopna vozila, kao i vazdušne ciljeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: