Nedelja, 22.05.2022.

12:23

Bajden ozbiljno zabrinut

Epidemija majmunskih boginja je nešto "zbog čega bi svi trebalo da budu zabrinuti", izjavio je danas američki predsednik Džozef Bajden, prenosi Rojters.

Izvor: B92

Bajden ozbiljno zabrinut
EPA/OLIVIER DOULIERY / POOL

"Veoma smo angažovani i nastojimo da nađemo načine delovanja", rekao je Bajden novinarima u Južnoj Koreji pred polazak za Japan, narednu stanicu u okviru svoje azijske turneje.

U međuvremenu, oglasila se i Svetska zdravstvena organizacija koja je saopštila da radi na daljim smernicama u vezi epidemije ove bolesti.

SZO radi na daljim smernicama o ublažavanju širenja majmunskih boginja, zbog zabrinutosti da bi broj slučajeva mogao dodatno da poraste tokom letnjih meseci, izjavio je juče Dejvid Hejman, predsednik Strateške i tehničke savetodavne grupe SZO za zarazne opasnosti sa pandemijskim i epidemijskim potencijalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: