Rat – dan 72: Rusija gađala Odesu?; Ispaljeno na desetine granata; Procurili važni podaci

Danas je sedamdeset drugi dan invazije na Ukrajinu.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2022.

07:17

Rat – dan 72: Rusija gađala Odesu?; Ispaljeno na desetine granata; Procurili važni podaci
Foto: Profimedia

Ruska invazija na Ukrajinu uništila je stotine bolnica i drugih institucija, ostavila lekare bez lekova za borbu protiv raka i onemogućila operacije, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

"Ako uzmete u obzir samo medicinsku infrastrukturu, do danas su ruske trupe uništile ili oštetile skoro 400 zdravstvenih ustanova: bolnice, porodilišta, ambulante", naveo je Zelenski u video obraćanju dobrotvornoj grupi za medicinsku pomoć, prenosi Rojters.

Šef diplomatije EU Žosep Borelj tvrdi da su zemlje članice Unije blizu usaglašavanja šestog paketa sankcija Rusiji, uključujući i embargo na naftu.

Potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk rekla je da je 50 žena, dece i starijih ljudi evakuisano iz čeličane "Azovstalj" u Marijupolju.

Optužila je Rusiju da stalno krši lokalni prekid vatre, dodaši da je zbog toga evakuacija bila izuzetno spora.

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut mogli ste da pratite u Live Blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: