Pacoli: "Srbija nam je pre 11 godina učinila uslugu"

Predsednik ANK Bedžet Pacoli kazao je da je "Srbija žalbom Međunarodnom sudu pravde u stvari učinila uslugu Kosovu".

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2021.

13:40

Pacoli:
Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

On je to rekao povodom 11 godina od presude Međunarodnog suda pravde u Hagu, koji je tada "utvrdio da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije povredila međunarodno pravo".

Kako ističe Pacoli, "deklaracija o nezavisnosti bila je dobro sastavljena i zasnovana na legitimnim pravima građana Kosova".

"Ta deklaracija je čak bila u skladu s većinom najdemokratskijih zemalja sveta. Srbija se usprotivila Deklaraciji, verujući da čine sve najbolje za sebe, ali presuda Međunarodnog suda pravde podržala je deklaraciju i ocenila da akt o nezavisnosti Republike Kosovo nije u suprotnosti sa Međunarodnim pravom", rekao je Pacoli.

Kako objašnjava lider ANK: "Za nas na Kosovu bila je to velika pobeda".

"Ona je u to kritično vreme za nas, imala ne samo,'de fakto' široku međunarodnu podršku, već i 'de jure' podršku najviše institucije pravde. Naravno da je Srbija nehotice, pokušavajući da uništi ovu deklaraciju, učinila uslugu Kosovu, koje se nakon toga oseća opušteno u tom pogledu", izjavio je Pacoli za "Kosovo onlajn".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: