Utorak, 02.03.2021.

13:35

Đukanović: Zatvorite granice VIDEO

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović traži zatvaranje Crne Gore zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Izvor: B92, Vijesti

Đukanović: Zatvorite granice VIDEO
EPA-EFE/ Boris Pejovic

On se danas obratio građanima Crne Gore, a u video-snimku je naveo da je situacija iz aprila i maja, kada je situacija u drugim zemljama bila katastrofalna i kada je liderima izjavljivao saučešća, sada crnogorska realnost.

"Stravične brojke o svakodnevnom porastu broja umrlih i zaraženih ne smeju nikoga u Crnoj Gori ostaviti ravnodušnim", saopštio je Đukanović i dodao: "Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti", istakao je Đukanović. On je rekao da je za nesto više od 11 meseci od posledica infekcije koronavirusom preminulo preko 1.000 građana i da su sada više nego ikad potrebni sistemski pristup, timsko delovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost, u obavljanju svih poslova.

"U tom cilju neophodno je ažurno uvođenje i energična primena adekvatnih epidemioloških mera, efikasna i delotvorna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bi uspeli u tome moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo", kazao je Đukanović.

"Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vest u prijateljskim zemaljama širom sveta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost", istakao je crnogorski predsednik, a prenose Vijesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: