Četvrtak, 23.01.2020.

17:53

Požar u Župi nikšićkoj, vatru gase avioni MUP-a

U mestu Gornje Morakovo u Župi nikšićkoj gori požar širih razmera koji potencijalno ugrožava domaćinstva, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova

Izvor: Tanjug

Požar u Župi nikšićkoj, vatru gase avioni MUP-a
Ilustracija: Getty Images/Justin Sullivan/Staff

Na gašenju su, kako navode, angažovani i avioni MUP-a.

Navode da je požar bio aktivan i prethodnih dana, ali je bio znatno slabiji.

"Tokom dana, zbog promene pravca i jačine vetra, ugrožen je veći kompleks šume i domaćinstava. U gašenju požara uključeni su avioni Avio-helikopterske jedinice MUP-a", navodi se u saopštenju.

Ovo saopštenje MUP-a došlo je 22 sata nakon što je na stanici pod nazivom "Župa u srcu" na Fejsbuku objavljeno da već drugi dan gori šuma iznad Morakova.

Požar je, piše u postu, krenuo iz Morakova od neodgovornih građana koji ovih dana bez ikakve odgovornosti i obzira pale imanja.

"Požar se već proširio do iznad Bjeloševine. Ovi požari i zagađen vazduh garantuju da će zdravstvena apoteka u Župi raditi punim kapacitetom", piše u postu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: