Četvrtak, 14.12.2017.

11:56

Izaslanik UN: Više novca za decu u kriznim područjima

Specijalni izaslanik UN Gordon Braun za globalno obrazovanje pozvao na dupliranje fondova za obrazovanje mladih izbeglica zahvaćenih humanitarnim krizama.

Izvor: Beta/AP

Izaslanik UN: Više novca za decu u kriznim područjima

Braun je sinoć na konferenciji rekao da se procenjuje kako je 70 miliona dece izloženo humanitarnim krizama i da se očekuje da taj broj poraste 2018. godine.

On je objasnio da od 70 miliona dece 30 miliona iskusilo nasilje ili zlostavljanje.

Braun je rekao da deca u konfliktom zahvaćenim zemljama imaju male izglede da završe čak i prve razrede srednjih škola.

Izaslanik je precizirao da je za obrazovanje dato više nego ikada ove godine, više od 700 miliona za izbeglice i hitne humanitarne slučajeve ali je oko 1,4 milijardi potrebno da se osigura da ta deca mogu da idu u školu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: