Slučaj "Brnabić": Glatka većina, gusto ili izbori?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poverio je mandat za sastav nove vlade ministarki Ani Brnabić, što je izazvalo oprečne reakcije i u vladajućoj koaliciji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.06.2017.

10:50

Slučaj
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Deo koalicije okupljene oko SPS, koja je najveći partner naprednjaka i njihove koalicije u prethodnih pet godina najavio je da neće glasati za njen izbor.

Ubrzo su se u medijima pojavile informacije da nisu ni svi članovi SNS odmah podržali izbor Ane Brnabić, zbog čega najviši organi SNS zasedaju od jutros.

Prema nezvaničnim informacijama, čak i ukoliko bude onih koji neće glasati u Skupštini za njeno postavljenje na mesto prve srpske premijerke, vladajuća većina će bez problema obezbediti dovoljan broj glasova.

Međutim, ima i onih koji prognoziraju drugačiji ishod.

Šta vi mislite, hoće li Ana Brnabić postati nova premijerka, ili je raskol oko njenog imenovanja preveliki, pa su na redu novi vanredni izbori u Srbiji?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: