Uhapšen napadač na autobus Borusije - Rus Sergej

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osumnjičeni za nedavni bombaški napad na autobus, koji je prevozio igrače Borusija Dortmund.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

07:33

Uhapšen napadač na autobus Borusije - Rus Sergej
Foto: GettyImages

Kako kažu, reč je o Rusu s nemačkim državljanstvom, a mediji navode da motiv nije terorizam već želja za zaradom.

Tužilaštvo je u saopštenju navelo da je uhapšen 28-godišnji Sergej V za koga se sumnja da je napad izveo "iz finansijskih razloga", preneo je AP.

Mediji navode da je osumnjičeni broker, koji je napadom želeo da obori vrednost akcija čuvenog kluba i da to iskoristi za lični profit.

Istražitelji su na mestu napada pronašli poruku u kojoj odgovornost za napad preuzima Islamska država, ali su ubrzo potom doveli u pitanje autentičnost pisma.

Nemački mediji navode da je osumnjičeni na dan napada navodno bio u istom hotelu u kom su odseli i fudbaleri i da je njegova soba gledala na ulicu u kojoj su odjeknule eksplozije.

U napadu 11. aprila povređeni su jedan igrač i jedan policajac.

On je uhapšen u blizini Tibingena, grada na jugozapadu Nemačke, a krajem prošle nedelje je protiv njega pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: