Nedelja, 07.08.2016.

18:05

B92 u Skoplju: "Užasno, kao da je došla apokalipsa" VIDEO

Dopisnik TV B92 iz Skoplja Miško Ivanov navodi da je u subotu uveče u makedonskoj prestonici izgledalo kao da je “došla apokalipsa“.

Izvor: B92

B92 u Skoplju:

U velikom nevremenu stradalo je više od 20 osoba, ali se strahuje da taj broj može da bude veći pošto ima mnogo povređenih, ali i nestalih.

“Bilo je užasno, izgledalo je kao da je u Skoplje došla apokalipsa, ljudi su tražili pomoć putem društvenih mreža, neki od njih su bili zaglavljeni u automobilima sa malom decom... Veći deo Skoplja je bio bez struje, a sumorna slika je trajala dugo“, navodi dopisnik B92.

Dodaje da je nevreme trajalo pet sati, nanelo je veliku štetu, a u prva dva sata zabeleženo je više od 800 gromova.

“Vetar je duvao brzinom od 70 kilometara na sat, voda je negde bila veća od metar i po... Veći deo Skoplja je poplavljen, voda je ušla u podrume stambenih zgrada, poplavljen je Klinički centar, padalo je drveće, a veliki broj građana je bio zaglavljen u automobilima, u podvožnjacima, na raskrsnicama i u nižim delovima grada“, kaže Ivanov.

Vremenska prognoza navodi da će Makedonija ostati pod uticajem vlažne i nestabilne vazdušne mase sa Mediterana koja može da donese nove vremenske nepogode.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

13 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

20 h

Podeli: