Vlada: Upozoravamo, "Brezovica" vlasništvo Srbije

Vlada Srbije je upozorila potencijalne investitore da je Ski centar “Brezovica“ na teritoriji AP Kosovo i Metohija u vlasništvu Republike Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

12:27

Default images
foto: Tanjug

Vlada je na vanrednoj sednici utvrdila Zaključak kojim je usvojen tekst oglasa i navedeno je da je odluka o eksproprijaciji ovog kompleksa, koju su donele kosovske institucije, protivzakonita.

“Premijer Vučić je, predsedavajući vanrednom sednicom Vlade, naglasio da je situacija na Kosovu i Metohiji veoma složena i da iziskuje dodatne napore svih članova Vlade u cilju zaštite interesa Srbije i srpskog naroda“, navodi se u saopštenju.

Srbi u Sirinićkoj župi zabrinuti su zbog plana privatizacije kojim je predviđeno rušenje postojećeg ski-centra kojim oni rukovode i u kome je zaposleno oko dve stotine Srba. Od opštinskih vlasti u Štrpcu i Vlade Srbije traže da se obustavi privatizacija.

Pored rušenja ski-centra, privatizacijom Brezovice Vlada Kosova najavila je eksproprijaciju više od tri hiljade hektara zemlje koja je u vlasništvu Srba. Radnici Ski-centra i meštani Sirinićke župe pokrenuli su potpisivanje peticije za obustavu privatizacije.

Specijalne snage kosovske policije u sredu su uhapsile sve radnike srpske nacionalnosti u NP "Šara" na Brezovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: