Utorak, 23.01.2024.

10:55

Brnabić o "izbornim nepravilnostima": I ja sam čula da postoji Jeti, pa to ne znači da stvarno postoji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić gostujući, rekla je da je sinoćna sednica parlamentarne skupštine Saveta Evrope brojala dvadesetak poslanika.

Izvor: B92

Brnabić o
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIÆ/ bs

Ona je gostujući u Jutarnjem program televizije Kurir dodala da to govori da tema nije naišla na neki odjek.

"Imali smo prilike da svojim očima vidimo kako je izgledala sinoćna sednica i koliko je interesovanje bilo za izbore u Srbiji. Bila je veoma nalik sednici Evropskog parlamenta i nije izazvala ni blizu pažnje koliko je to želela opozicija okupljena oko Dragana Đilasa", rekla je premijerka.

O tome da je posmatrač Fride na sednici rekao da je obišao sva biračka mesta koja je želeo, ali da iako nigde nije video nepravilnosti, o njima “čuo”, Brnabić je izjavila: “I ja sam čula da postoji Jeti, pa to ne znači da on postoji”. Premijerka je istakla i da je sama sednica prošla bez pominjanja međunarodne istage o kojoj priča Đilasova opozicija.

"Sramotno je da imate domaću opoziciju koja osporava suverenitet svoje zemlje i traži međunarodnu istragu", rekla je premijerka i dodala da opozicija ne može da se pomiri sa svojim porazom, ali to su najavili i pre održavanja samih izbora. Ona je rekla i da je već 17. decembra uveče, na dan izbora, pobeda sa milion glasova razlike bila je neupitna.

Podsećamo, juče je održana sednica parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na kojoj je političar Pjer Alan Fride, koji je i sam bio posmatrač izbora, rekao da on lično nije video nikakve nepravilnosti, ali je čuo od drugih mnogo o tome. Sa druge strane, jutros je poslanik Evropskog parlamenta i izvestilac Evropske unije za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio da ne predviđa bilo kakvu međunarodnu istragu izbora u Srbiji.

"Očekujemo da se formiranje institucija odvija u skladu sa izbornim rezultatima, a mislim da je važno da izborne rezultate u potpunosti prihvate sve strane", istakao je Bilčik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: