Sreda, 13.12.2023.

15:23

Đilasov "borac protiv nasilja" 2008. demolirao bolnicu u Kraljevu

Đilasov kandidat za poslanika na listi Srbija protiv nasilja, Ivan Matović-Starosedeoci iz Kraljeva je 2008.godine sa huliganima demolirao bolnicu u Kraljevu.

Izvor: B92

Đilasov
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Ivan Matovic iz Kraljeva je 2008.godine je bio deo grupe huligana koja je naoružana palicama, metalnim šipkama, lancima, slomljenim bocama, više od pola sata držala takoreći pod opsadom prijemno odeljenje hirurške bolnice kraljevačkog Zdravstvenog centra.

Ovo se dešavalo nakon što je u ovu ustanovu grupa upala želeći da se do kraja obračuna sa dvojicom suparnika koje su prethodno pretukli u kafani i koji su tu zatražili medicinsku pomoć.

Jutarnja drama za pacijente i osoblje kraljevačke bolnice započela je kada su se dvojica mladica, od kojih je kako nam je potvrđeno u kraljevačkoj policiji jedan Dušan D. (21), pojavila na odeljenju urgentne medicine zatraživši pomoć za povredu koju je pomenuti mladić zadobio u tuči u kraljevačkom restoranu "Dva brata".

U trenutku dok su povređenog mladića slali na rendgen, za njima stiže "potera" u kojoj je bilo najmanje 15 mladića.

Bežeći pred njima, Dušan i prijatelj koji ga je dopratio beže ka susednoj zgradi, gde u prizemlju hirurške bolnice postoji centrala službe obezbeđenja, u nameri da tu nađu spas.

"Oko pet sati sam izašao u hodnik čuvši komešanje i u tom trenutku pored mene su doslovce protrčala dva momka uz povik: 'Sklanjajte se' i video sam da trče ka centrali i prijavnici. Posle nepunog minuta, za njima je proletela grupa momaka naoružanih palicama, lancima, motkama, flašama... Galame, udaraju motkama po zidovima i staklu, a na moju primedbu da su u bolnici, jedan mi se unosi u lice i doslovce kaže: 'Marš u p... materinu'," rekao je dežurni hirurg u kraljevačkom ZC "Studenica" dr Dražen Samardžić.

Drama u hodnicima traje gotovo na svim odeljenjima, odakle huligani izvlače laborante, medicinske sestre, lekare, upadaju u prostorije tražeći dvojicu begunaca.

Obavešten o drami na hirurgiji, sa svog odeljenja, gde je takođe bio dežurni, silazi i dr Dragan Arsić, direktor Zdravstvenog centra.

"Bežeći od napadača, ova dvojica mladića su se sakrila u telefonskoj centrali, ali ih je banda i tu pronašla i pokušala da provali," priča dr Arsić, koji je nedugo posle svog kolege Samardžića takođe alarmirao policiju.

Dok se dvojica radnika obezbeđenja u hodniku rvu sa delom bande, deo njih uspeva da provali vrata kućice telefonske centrale iščašivši pri tom ruku Zagorki Kanović, telefonistkinji koja u centru radi skoro trideset godina.

Mladića koji je uspeo da se popne na platformu centrale prestali su da tuku tek kada su se začule policijske sirene.

"Jednoj sestri je pozlilo, ima i oštećenja na odeljenjima, ali je najstrašnije da se ovakav incident, koji je mogao da ima i tragične posledice, dogodio u bolnici," rekao je dr Arsić.

Policija je istog dana privela 9 lica zbog učešća u tuči, preciziraju da je do nje najpre oko 4.30 doslo u nocnom klubu kafane "3 brata" u Adranima, a da je ona nastavljena na prijemnom odeljenju "Opste bolnice Studenica" pretvorivši se u strahovit nered.

Zbog sumnje da su izbršili krivično delo, nasilničko ponašanje, vinovnicima tuče međju kojima i Ivanu Matoviću je određeno policijsko zadržavanje 48 sati nakon čega su privedeni istraznom sudiji.

Poštovani sugrađani, ovo je još jedan primer i tuzni podsetnik ko je Ivan Matovic,lažni starosedelac, Đilasov borac protiv nasilja, albanski lobista, nasilnik u porodici i covek koji državi ne plaća porez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: