Đurišić: Bojkot nije odluka naroda; Zalažemo se za više dobrih vesti

Prvi na listi Ujedinjene demokratske Srbije Marko Đurišić rekao da je ta koalcija osuđuje svaku vrstu nasilja i navodi da je upravo nasilje problem politike.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

17:20

Đurišić: Bojkot nije odluka naroda; Zalažemo se za više dobrih vesti
Printskrin: TV B92

"Mi smo kao lista osudili ono što se juče dešavalo u Knez Mihailovoj. Nikada nismo učestvovali u nasilju, ali je problem politike u Srbiji poslednjih godina to što dominiraju međusobna optuživanja vlasti i opozicije", rekao je Đurišić u emisiji Fokus na Tv B92.

"To je sve loše i to nas je dovelo u ovakvu situaciju u kojoj se sve zapaljivo i gde dolazi do ovakvih incidenata. Mi to ne želimo i u takvoj vrsti politike nećemo da učestvujemo. To se i ne može zvati politikom", dodao je Đurić.

Koalicija UDS je odlučila da izađe i na parlamentarne i na lokalne izbore, a Đurišić naglašava da su lokalni izbori veoma važni.

"Naš stav je bio da na izbore treba izaći svuda. Ovo su redovni parlamentarni i lokalni izbori. Bojkot izbora je odluka najužeg rukovodstva određenih stranaka. To nije odluka građana, recimo ljudima van Beograda su lokalni izbori važni. Ljudi iz malih mesta imaju određene probleme. Njima treba neko ko će se boriti za male stvari, ali koje znače život u toj sredini. Mislim da političari moraju da se bore", navodi Đurišić.

Kako je rekao, zalažu se za više dobrih vesti u Srbji.

"Mi retko čujemo dobre vesti, recimo da je neko dobio na sudu, a da nije strepeo, da je morao nešto da potplati... Dobra vest je na primer da mladi žele da ostanu u Srbiji da se osećaju sigurno u Srbiji.Mi želimo da u Srbiji bude više dobrih vesti."

Kao fokus politike UDS Đurišić izdvaja ekonomiju, koja je povezana sa drugim problemima.

"Ekonomija je uvek najbitnija, a opet to je povezano i sa problemom korupcije i drugim problemima.. Nezaposlenost, sada je strah od gubitka posla. Pitanje unutrašnjeg stanja demokratije, slobodnog mišljenja, slobode informisanja, pitanje kriminala... to su sve povezane teme."

Želimo da uverimo ljude da ćemo umanjiti štetu koja će se sigurno desiti nakon krize zbog koronavirusa.

"Vlasti Beograda i Prištine koriste stopiranje dijaloga kao izgovor za neke stvari koje se ne rade dobro i ne završavaju se. Posrednik treba da bude i EU i SAD, ali niko ko vodi dijalog nije iskren, već se koristi odsustvo dijaloga. To nas je dovelo u ovaj ćorsokak i to mora da se prekine", reako je Đurišić na pitanje o rešenju problema sa KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: