Jeremić:Leon Kojen najbolje rešenje

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da bi izbor profesora Leona Kojena za šefa diplomatije u novoj vladi Srbije bilo najbolje rešenje.

Info

Izvor: B92, Beta

Utorak, 10.07.2012.

13:13

Default images

"To bi bilo najbolje moguće rešenje u ovako teškoj spoljnopolitičkoj situaciji za Srbiju i ceo svet", kaže Jeremić. On dodaje da nema informacija da li je to zaista tačno da će nekadašnji savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića i pregovarač o Kosovu biti novi šef diplomatije Srbije.

"Nemam informacija o predlogu da Leon Kojen bude novi šef diplomatije. Ne učestvujem u pregovorima o formiranju nove vlade. Ako je to tačno, to je najbolja vest koju sam čuo u poslednjih nekoliko nedelja", rekao je Jeremić novinarima nakon predstavljanja godišnjeg izveštaja UN za Srbiju.

Beogradski mediji poslednjih dana spekulisali su da bi nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, Leon Kojen, mogao
da bude novi ministar spoljnih poslova Srbije.

Leon Kojen je bio politički savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića do 2007. godine i koordinator pregovaračkog tima za KiM. Ostavku je podneo aprila 2007. godine nezadovoljan politikom koju je mimo njegovog znanja vodio Tadićev tim. Od tada se posvetio radu na Univerzitetu u Begradu.

Leon Kojen je rođen 1945. godine u Beogradu, gde je diplomirao filozofiju na Filozofskom fakultetu 1970. godine.

Osam godina kasnije, doktorirao je na Univerzitetu u Oksfordu. Od 1984. do 1998. i od 2001. do 2003. godine predavao je estetiku i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Profesor je istorije filozofije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a bio je i gostujući profesor filozofije na Vilijams Koledžu u SAD. Objavio je više knjiga i radova iz oblasti filozofije i teorije književnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: